Nie jesteś zalogowany na forum.
Uniosłam znacząco brwi.
- Jesteś tego w stu procentach pewny? - zapytałam. - Może jesteś nieświadomy zbyt wielu rzeczy. Potrzebujesz jakiejś lekcji o pszczółkach, kochanie? - spytałam tonem nadpobudliwej babci i sięgnęłam dłonią do góry aby uszczypnąć go w policzek.
A głębia jej spojrzenia oznaczała,
że przeżyła więcej, niż miała ochotę.
•••
Zdjęcie przed kimś majtek to nic, zdejmij przed kimś
swoje najgorsze lęki to porozmawiamy o bliskości.
Naburmuszyłem się.
- Weź przestań. Nie potrzebuję lekcji, jestem dużo starszy od ciebie - zwróciłem uwagę. - Poza tym... mogę być niesmaczny, ale nie chce bo lubię być... czysty.
Kocham cię nie wiedzcie jak ani kiedy, ani czemu,
kocham cię po prostu,
bez zawiłości i bez pychy: tak cię kocham,
bo nie umiem kochać cię inaczej.
- Czysty? - Próbowałam być poważna ale uśmiech sam pchał mi się na usta. - Wybacz, Saint - mruknęłam, zasłaniając wierzchem dłoni usta. - Ale urodziłeś się w innych czasach - zmieniłam szybko temat, nie byłam pewna czy chciał o tym gadać. - W sumie to ciekawe... Czy gdybyś pamiętał wszystko, byłbyś jak Endicott? A może na luzie jak mój dziadek - zastanowiła się, opuszczając dłoń.
•••
Szczerze zastanawiałem się nad tym chwilę.
- Byłem dzieciakiem. Pamiętam wiele chwil z Jayem... chyba się nieźle bawiliśmy. Ciocia Ren była właściwie moją mamą Ren. Moja podobno umarła niedługo po narodzinach... - westchnąłem. - Chyba dopiero jak się dowiedziałem, że nie jestem z tej epoki, zacząłem to odczuwać - zaśmiałem się cicho.
kocham cię po prostu,
Pokiwałam głową.
- Teraz musisz pomęczyć tych staruszków, to przypomnisz sobie więcej! - Klasnęłam w dłonie. - A, i szczerze mnie nie obchodzi ile masz lat, dla mnie zachowujesz się czasem gorzej niż 10 latek - powiedziałam uszczypliwie. - Czyli dorównujemy sobie poziomem - dodałam rozbawiona.
•••
Zaśmiałem się szczerze i potarmosiłem jej włosy.
- Jeśli ja mam 10 to ty masz 5, a ja jestem twoim starszym bratem - zaśmiałem się cicho i pocałowałem ją w czubek głowy. - Wracamy?
kocham cię po prostu,
Ogarnęłam włosy z twarzy.
- Jasne, panie starszy. - Szturchnęłam go w ramię i ruszyłam biegiem do przodu. - Kto pierwszy w akademi ten wybiera film na dzisiejszy wieczór! - zawołałam rozbawiona, nawet się na niego nie obracając.
•••
Westchnąłem ciężko i z torbą pełną puszek farby ruszyłem za Tarą zostawiając swoje grafitti.
Dobrze, że Roza nie odkryła małego napisu pod kwiatami "Dla Tary" bo pewnie dziwnie by zareagowała...
kocham cię po prostu,