Time Travelers

Nie jesteś zalogowany na forum.

#176 2017-12-03 01:12:40

Roger Honest
Idealnie żonaty
Liczba postów: 1,455
Wybraniec: Nie
Kamień szlachetny: Ren ♡
Wzrost: 178 cm + ego
Gen: Tak
Kolor oczu: Cudne błękitne
AndroidChrome 62.0.3202.84

Odp: Biblioteka

Podniosłem chłodne, pozbawione uczuć oczy. Wracamy do normy, co Honest?
- Chesz Jamesa - zauważyłem, dość sucho.
Za to będziesz się smażył w piekle, Roger.
- Dobranoc, Ren - powiedziałem tylko, odchrząkując i ruszając do wyjścia.
Nie może teraz myśleć, nie powinieneś tego robić, tak jej zostawiać, niech szlag trafi twoją pieprzona duma...
Odetchnąłem, oczyszczając umysł.

Marzyłem o Tobie
o Twoich ustach, ramionach
o cieple i o oddechu namiętności
o dzieciach, które mógłbym mieć
z Tobą

tumblr_m4povbShib1rwxnkro1_500.gif

tumblr_inline_n4eik4TZlY1s41nqi.gif

#177 2017-12-03 01:19:21

Ren Endicott
Zmieniam dla niej orientację ~Aleł, Pani Honest
Liczba postów: 1,506
Wybraniec: Tak
Kamień szlachetny: szmaragd
Wzrost: 165 cm
Kolor oczu: Jasnobrązowe
AndroidChrome 59.0.3071.125

Zamrugałam, a po moich policzkach spłynęły łzy. Uniosłam wolną rękę i wytarłam policzki, jednak pojawiły się kolejne.
Sięgnęłam po kamień, aby wyjąć go spod koszulki. Teraz był zimny, aczkolwiek nadal czułam jego wcześniejsze ciepło. A może tylko chciałam czuć.
Czułam się potwornie, dlatego, że zraniłam Rogera i dlatego, że miał tak naprawdę rację. Co było ze mną nie tak...?

"Trzeba kochać życie, aby je przeżywać
i trzeba przeżywać życie, aby je kochać."

tumblr_oy302uANMh1rpsuhuo1_500.gif

giphy.webp

#178 2017-12-11 22:30:59

Agnes Vogel
Ta, która niczego nie ogarnia
Liczba postów: 473
Kim jest: Uczeń
Kamień szlachetny: Czarny turmalin
Wzrost: 1,70 cm
AndroidChrome 56.0.2924.87

Po rozmowie z Ren byłam już gotowa na wszystko. Poważnie, kobieta robiła na mnie zbyt duże wrażenie. Ale kiedy do pokoju wbiła mi Roza z szaleństwem w oczach, każąc mi się robierać i ubiegać się w ciuchy od niej... Cóż, zrobiło się co najmniej dziwnie.
Siedziałam więc obok rudej, co i raz poprawiając spódniczkę ze zbyt widocznym rozcięciem wzdłuż uda.
- Roza, ja przecież tak się nie pokaże, wyjdę na idiotkę... - burknęłam do niej, czując, że koronki na bluzce pokazują zbyt wiele. Przyjemniej jak na moje standardy.

g8wGVWa_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

alea iacta es kości zostały rzucone

"Ból ma swoją wstydliwość tak jak miłość"

Bądźmy odpowiedzialni, jak na dorosłych przystało. Ale kochajmy się tam szczerze jak tylko dzieci potrafią.

tumblr_m5w6zwAfv81rqlxmp.gif

#179 2017-12-11 22:37:41

Rozalina Egorova
Kupię trochę życia!
Liczba postów: 636
Wzrost: 178 cm
Kolor oczu: Ciemno niebieskie

Wywróciłam oczami.
- Boże, Agnes, przestań jęczeć - zwróciłam uwagę. - Przecież pomagam ci wyrwać faceta marzeń, nie masz się czego obawiać. Poza tym ta spódnicą była na mnie o wiele więcej za krótka, gdy ją zakładałam - zapewniłam z uśmiechem.

Powoli jak najpiękniejszy zachód słońca, znikam z twojego pola widzenia, zupełnie wbrew swej woli...

~~~

1122-podroz.gif

#180 2017-12-11 23:15:38

Agnes Vogel

- Ale ja się tak nie ubieram... I nie zaczynaj znowu z wykładem "szafy pełnej worków po ziemniakach" - ostrzegłam. - Może... nie jest jakiś tragicznie. Wyglądam teoretycznie w miarę normlnie... Ale jak na moje normy to i tak jest to niecodzienny ubiór... A jak mu się... - pokręciłam głową, zupełnie zestresowana. To nie do końca w moim stylu, choć...
Nie mniej z lustrem sprzeczać się nie mogę, a komplet wyglądał na mnie... całkiem całkiem.

Bądźmy odpowiedzialni, jak na dorosłych przystało. Ale kochajmy się tam szczerze jak tylko dzieci potrafią.

#181 2017-12-11 23:16:45

Rozalina Egorova
Kupię trochę życia!

- Złotko, dlaczego przypuszczasz od razu najgorsze? - zapytałam ze śmiechem. - Jesteś ubrana naprawdę dość skromnie, jak na fakt, że miałyśmy do dyspozycji moją szafę. Nie mniej wyglądasz obłędnie. Podkreślone atuty, bardzo naturalny wygląd... po prostu bardziej intrygująca wersja już ciekawej dziewczyny - skwitowałam szerokim uśmiechem.

Powoli jak najpiękniejszy zachód słońca, znikam z twojego pola widzenia, zupełnie wbrew swej woli...

~~~

1122-podroz.gif

#182 2017-12-11 23:17:24

Agnes Vogel

Wzięłam głęboki oddech.
- Nienawidzę Cię - skwitowałam. - Ja? Kogokolwiek uwodzić? - parsknęłam. - Poczekaj, bo uwierzę. Jeszcze się zderzę z brutalną rzeczywistością i zostaną oskarżona o nękanie nauczyciela...

#183 2017-12-11 23:18:44

Rozalina Egorova
Kupię trochę życia!

- ... O tak, szarpiesz jego myśli swoim seksapilem, Aga - skończyłam za nią ze śmiechem, a potem wypchnęłam z czytelni. Zostałam obrzucona nienawistnym spojrzeniem. Przywykłam, więc tylko pomachałam jej z uśmiechem mówiącym "powodzenia".

~~~

1122-podroz.gif

#184 2017-12-11 23:19:37

Agnes Vogel

Mimo wszystkiego czego niesłychałam się od Rozaliny - z czego większość nie nadaje się do powtórzenia - miałam obawy. Ale to chyba występowało zazwyczaj.
No i... Seth. Jeśli wszystko źle interpretuje, a on chce się odsunąć i trzymać blisko bo jestem Wybrana...?
Rany, Agnes, myślenie o tym nigdy nie wychodzi Ci na zdrowie.
Nie mniej ruszyłam między półkami do działu romantyzmu. Ren zadała "Romeo i Julię" więc zawsze mam jakieś alibi "co ja tu robię".
Bo wcale nie wpadłam akurat teraz, gdy jak zazwyczaj o tej porze Seth odwiedza bibliotekę.
Wcale.

#185 2017-12-12 20:18:14

Seth Reyes
Puppy eyes
Liczba postów: 272
Kim jest: Nauczyciel
Wzrost: 192 cm
WindowsChrome 62.0.3202.94

W pierwszej chwili jej nie poznałem, ale było w niej coś takiego... Agnesowego. Schowanego pod makijażem i przykrótkimi ciuchami.
Było w tym coś pociągającego. Byłem w końcu mężczyzną. Ale...
To była, ale nie była Agnes.
Była piękna, ale to żadne osiągnięcie, bo zawsze była.
- Agnes? - Nie udało mi się powstrzymać przed podejściem. - Wyglądasz... inaczej. - Uśmiechnąłem się lekko.

They told me that to make her fall in love I had to make her smile
But every time she smiles I'm the one who falls in love

ColdGrayKestrel.gif

#186 2017-12-12 20:22:44

Agnes Vogel
Windows 7Chrome 62.0.3202.94

Tego jeszcze nie było, bym najpierw go usłyszała, a dopiero potem zobaczyła. No, prócz tego, że był przystojny był też wysoki, więc to oczywiste, jasne?
- Tak...? - zaczęłam niepewnie, sama nie przekonana do stroju. - Cóż, spóźniłam się z praniem i nic mi w szafie nie zostało, więc musiałam się ratować pomocą Alison i... Rozy... - westchnęłam, nawet nie odbiegając od prawdy. Nie powstrzymałam się od zerknięcia na niego.
- Inaczej w sensie negatywnym, czy... pozytywnym?

#187 2017-12-12 21:10:30

Seth Reyes
Puppy eyes

Przeczesałem nerwowo włosy.
Co miałem jej powiedzieć? Że dla mnie zawsze wyglądała świetnie?
- Pozytywnie, Agnes. Choć nie chodzi o to, że wcześniej źle wyglądałaś. - Uniosłem brwi rozbawiony. - A co z makijażem?

ColdGrayKestrel.gif

#188 2017-12-12 21:15:20

Agnes Vogel

Westchnęłam, lekko rumieniąc się i odwracając wzrok. Bo co mam powiedzieć, że chciałam mu się podobać?
- Cóż... Rozalina wpadła. Postanowiła, że musi mi pomóc - westchnęłam. - Moja stanowczość poszła chyba w las, przynajmniej przy tej dziewczynie - parsknęłam, nadal lekko zestresowana z biegającym spojrzeniem.
Nie wyszło, wiedziałam, rany... Albo może po prostu... Nie miało szans wyjść bo niczego nie... Ugh...

#189 2017-12-12 21:42:24

Seth Reyes
Puppy eyes

Kiwnąłem lekko.
- Rozalina jest dość... przytłaczającą osobą. Zadziwia mnie, że w ogóle ktoś taki jak ty z nią chce rozmawaić. - Zaśmiałem się. - Przyszłaś tutaj po coś konkretnego?

ColdGrayKestrel.gif

#190 2017-12-12 21:46:06

Agnes Vogel

- No... Ja ten... - plątałam się, ale odetchnęłam, starając się ogarnąć. - Tak, muszę wypożyczyć książkę na lekcje z panią Ren... Widać wyraźnie, że kobita wyraźnie lubuje się w romansach... zresztą nie dziwne...
Mimo woli przypomniałam sobie, jak co i raz napotykałam Honesta i Ren na korytarzach... Ugh, to nie jest dobra chwila na to wspomnienie. Żadna chwila taka nie jest.
- Z Rozą nie rozmawiałyśmy wiele... Tak jakoś wyszło, że pewien temat nas połączył - wzruszyłam ramionami, rozglądając się dookoła, byle nie spojrzeć na Setha.

#191 2017-12-12 22:21:07

Seth Reyes
Puppy eyes

Zachowywała się dziwnie. Chowała się, uciekała wzrokiem. Ten strój i makijaż... Może...?
Nie. To na pewno nie to. Stary dziad z ciebie, Reyes.
- Taaaak. Zdążyłem zauważyć, że Ren Endicott lubuje się w romansach - zaśmiałem się. Ona i Honest ostatnio migali mi wszędzie. Jak nigdy na nich nie wpadałem za często, tak teraz widuję ich co chwila, tyle że razem. Oni w swoim świecie chyba mnie nie zauważają.
Oparłem się o półkę z książkami.
- Och. Zapomniałem się zapytać. Wybierasz się na bal, prawda? - Uśmiechnąłem się z nadzieją. - Wiesz... To w sumie ciekawa tradycja, myślę, że ci się spodoba.

ColdGrayKestrel.gif

#192 2017-12-12 22:28:21

Agnes Vogel

- Tak, słyszałam o tym... - przyznałam, kiwając głową. - Szczerze mówiąc od początku byłam przekonana do przyjścia. Całe te tradycje są dość ciekawe - przyznałam.- Ale bal maskowy... fascynujące oderwanie się od dość... drastycznej rzeczywistości - zaśmiałam się cicho. Westchnęłam potem cicho, zamyślona.
- Przyjazd rodzin jednak w tych okolicznościach byłby kłopotliwy... Chyba to będę musiała z Luxem odpuścić - westchnęłam.

#193 2017-12-12 22:34:30

Seth Reyes
Puppy eyes

- Ja chyba w wigilię wpadnę na chwilę odwiedzić mój dom rodzinny. Zaprosiłbym rodziców tutaj, ale podróż w przyszłość będzie dla nich zbyt bolesna. - Skrzywiłem się, zaraz jednak lekko się uśmiechnąłem. - Wychodzi na to, że większość świąt spędzimy razem. Chyba powinienem wam współczuć. - Zaśmiałem się.

ColdGrayKestrel.gif

#194 2017-12-12 22:36:51

Agnes Vogel

Parsknęłam śmiechem. Współczuć? Doprawdy?
- Masz okrutnie niskie mniemanie o sobie - zwróciłam uwagę. - Wspominałam już chyba, że jesteś bardzo przyjemnym towarzystwem - przypomniałam ze śmiechem, przez sekundkę zapominając, że dostawałam kociokwiku w jego obecności.

#195 2017-12-12 22:40:48

Seth Reyes
Puppy eyes

Poczułem ciepło na policzkach i miałem nadzieję, że tego nie widać poprzez rumieńce.
- Tak, coś wspominałaś. - Odsunąłem się od szafki, o którą się opierałem. - Nie mniej powinienem iść. Niedługo mam rozmowę z Madame Montrose. - Westchnąłem. Jak ja uwielbiałem spotkania z dyrektorką. - Życz mi powodzenia. Chyba nie mam na to siły.

ColdGrayKestrel.gif

#196 2017-12-12 22:43:46

Agnes Vogel

Uśmiechnęłam się lekko.
- Dasz radę, nie przesadzaj - wywróciłam oczami. - Trochę wiary w siebie i swoje czyny - dodałam, choć przydałoby się by ktoś powiedział mi to samo.

#197 2017-12-12 22:52:59

Seth Reyes
Puppy eyes

- No tak. Trochę mniej wiary mam za to w pannę dyrektor - mruknąłem. Uśmiechnąłem się. - Do zobaczenia później, Agnes.
Odwróciłem się w stronę wyjścia, jednak zawahałem się. Miałem... miałem ochotę jej coś powiedzieć. Ale chyba nie powinienem...? Choć w sumie...
Nie chciałem jej wystraszyć. Przymknąłem oczy, po czym otworzyłem je i odwróciłem się do niej.
- Wiesz... Może nieumiejętnie to wyraziłem wcześniej, ale naprawdę nie potrzebujesz przeróbek, żeby wyglądać ładnie. Podobasz mi się taka, jaka jesteś. - Otworzyłem szerzej oczy. Zły dobór słów. Zły. Dobór. Słów. - Miałem po prostu na myśli... nie potrzebujesz tego wszystkiego. - Zaśmiałem się nerwowo. - Przepraszam, dziwny dobór słów. Do później, Agnes.
Pożegnałem się i - starając się jak mogłem, by nie iść za szybko - wyszedłem z biblioteki.

ColdGrayKestrel.gif

#198 2017-12-12 22:57:06

Agnes Vogel

Zawahałam się.
- Do później... - rzuciłam tylko, w sumie w przestrzeń, bo Setha już dawno nie było.
"Podobasz mi się taka, jaka jesteś".
Nie zatrzymywałam uśmiechu, który wylał mi się na usta. To mogła być pomyłka, to mogło być wszystko, tylko nie to co sądziłam... Mimo wszystko, byłam szczęśliwa, mogąc usłyszeć te słowa.
Nadal z cichym uśmiechem pod nosem, wróciłam do szukania "Romeo i Julii", już ze zdecydowanie lepszym humorem. I ciągle narastającą nienawiścią do tej krótkiej spódniczki.

#199 2018-01-13 22:49:12

Annabeth Coleman
Po prostu Annabeth -.-
Liczba postów: 154
Kamień szlachetny: Bursztyn
Wzrost: 175 cm
Windows 8.1Chrome 63.0.3239.84

Biblioteka. Tak, biblioteka to dobre miejsce - myślałam gorączkowo. Boże, co? Gorączkowo?! Co się ze mną dzieje?!?
Nie miałam pojęcia jak, ale dosłownie pół minuty i zdążyłam przejść całą szkołę.
Jak burza wpadłam do akademickiej biblioteki, w której unosił się stęchły zapach starych książek. Przeszłam miedzy regałami, z zadowoleniem stwierdzając, że nikogo nie było, a nawet jeśli był, to nie zwrócił na mnie uwagi i miał mnie gdzieś, tak jak ja jego.
Dopiero kiedy usiadłam poczułam jak wszystkie moje mięśnie płoną. To wywołało we mnie kolejną fale szoku i pytań "o co, do kurwy nędzy chodzi!?!".
Przyciągnęłam kolana do piersi i oparłam o nie czoło. Zacisnęłam powieki i usta. Próbowałam głęboko oddychać, ale cała się spięłam, na dodatek dosłownie całe ciało mnie bolało. Miałam ochotę się popłakać. Tak, miałam wielką ochotę to zrobić. Ale z tym walczyłam, jak zawsze.
Przycisnęłam dłonie do boków głowy. Nie miałam pojęcia ile tak siedziałam, ale nie miałam ani siły ani ochoty wstawać, więc trwałam w tej pozycji niezliczone godziny, a półki wbijały mi się w plecy, na tyle mocno i długo, że na pewno miałam już siniaki.

"Chciała poczuć znowu, jak to jest po prostu żyć - zamiast
snuć się niczym zombi i przyglądać się, jak żyją inni."

193520152.gif

"bad days, sad eyes"

#200 2018-01-13 22:58:52

Jay Kenneth Russell
Jay/Jack
Liczba postów: 165
Kim jest: Spoza Akademii
Kamień szlachetny: Opal (utracił swoją moc)
Wzrost: 185 cm
WindowsChrome 63.0.3239.132

Po kilku dniach w innych czasach, postanowiłem wrócić do Akademii. Chyba nawet trochę tęskniłem za tym wszystkim.
Wszedłem do biblioteki, żeby poszukać jakichś książek, które mogłem poczytać i przypadkowo trafiłem na jakąś dziewczynę skuloną w kącie. Zmarszczyłem brwi.
- Jeśli potrzebujesz się wypłakać, to proszę bardzo. Zawsze możesz mi przywalić w ryj, jeśli chcesz się wyłado... - Chwila chwila. Ja znałem tę osobę, ale sytuacja była tak odmienna od wszystkiego, co znałem, że nawet o niej nie pomyślałem, choć wydała mi się podobna. - Annabeth?

Jeśli bowiem śmierć i nieśmiertelność tworzą parę nierozłącznych kochanków, ten, którego twarz miesza się z twarzami zmarłych, jest nieśmiertelny za życia.
original.gif

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
pozycjonowanie