Nie jesteś zalogowany na forum.
Westchnąłem rozbawiony.
- Pewnie nie pamiętasz tego, ale potem cały dzień nie wychodziłem do ludzi, bo bałem się, że mogłem ci powiedzieć coś nie na miejscu. Potem się dowiedziałem, że moja i Ryana pijańska zabawa nie skończyła się niczym specjalnym, prócz zgonem, nie mniej... - parsknąłem. - To były dziwne czasy.
Marzyłem o Tobie
o Twoich ustach, ramionach
o cieple i o oddechu namiętności
o dzieciach, które mógłbym mieć
z Tobą
- Miały swój urok, były piękne na swój sposób, dziwny i piękny - podsumowałam. Zastanowiła się chwilę. - Też odsypiałam tą noc wtedy. Ryan strasznie długo nie wracał i wystraszyłam się, że sobie coś zrobił po drodze. Nie spanikowałam tylko dlatego, że ciągle wybuchałeś śmiechem i... Mhmm. I to mnie rozluźniało - dokończyłam, z lekkim uśmiechem.
"Trzeba kochać życie, aby je przeżywać
i trzeba przeżywać życie, aby je kochać."
Zachichotałem.
- Po raz pierwszy moje pijaństwo na coś się przydało - parsknąłem rozbawiony. - Cieszyłem się okropnie, że to ty ze mną zostałaś, a nie kto inny. Choć nadal starałem się to ukrywać wszystko i... Tak, pomogło to, że naprawdę byłem w ciężkim stanie.
Marzyłem o Tobie
z Tobą
- Gdybyście nie byli w tym stanie, to nie miałabym czym się denerwować - uświadomiłam mu, wywracając lekko oczami.
Nie mniej, nadal się uśmiechałem.
- Ha, czyli się martwiłaś o nas - stwierdziłem zwycięsko. - To naprawdę urocze - stwierdziłem, parskając śmiechem co i raz.
Marzyłem o Tobie
z Tobą
- No oczywiście, że się denerwowałam! Jak bym mogła siedzieć spokojnie w takich momentach. Pamiętam jak Jay wyszedł i zabrał Sainta, ale nikomu o tym nie powiedział, a ja się wtedy nim zajmowałam i myślałam, że mi serce ze strachu pęknie. Później Jay długo wspominał mi mój wybuch złości. - Pokręciłam głową, mimo to i tak się uśmiechnęłam jednym kącikiem ust.
Zaśmiałem się cicho.
- Wszyscy twierdziliśmy, że odezwał się w tobie instynkt macierzyński. Saint był twoim oczkiem w głowie... - zastanowiłem się. - Może naprawdę powinienem się o niego zrobić zazdrosny...?
Marzyłem o Tobie
z Tobą
- Mój chłopiec jest bezkonkurencyjny. W tej dziedzinie niestety jesteś na przegranej pozycji.
Stanęłam przed Rogerem, zmuszając go do zatrzymania się. Uśmiechnęłam się do niego.
Skrzywiłem się teatralnie, kładąc dłonie na talii Ren.
- Motyla noga, co za porażka - westchnąłem. - Stracić taki wielki kawałek serca, takiej kobiety... - pokręciłem głową, czując, że i tak zaraz się uśmiechnę do niej z miłością. Kurna, chyba można się przejeść od tej mojej miłości.
Marzyłem o Tobie
z Tobą
Położyłam dłonie na swoich biodrach, udając że wcale nie zauważyłam jego dłoni.
- Myślę, że górujesz na mojej innej liście - oświadczyłam. Jego uśmiech mnie rozbrajał.
Uniosłem brwi zaciekawiony, mimo wolnie rozglądając się ukradkiem po korytarzu. Za moment będzie po ciszy nocnej, więc nie powinno już nikogo tu być, więc byliśmy sami więc...
Pochyliłem lekko głowę, by móc spojrzeć jej w oczy.
- Innej? Czyli jakiej? - zapytałem cicho, ze szczerym zainteresowaniem.
Marzyłem o Tobie
z Tobą
- Myślę, że jest pan na tyle inteligentny, że się pan domyśla, panie Honest - mruknęłam rozbawiona jego zachowaniem. - To zachowanie jest godne szesnastolatków. Wydaje mi się, że nie wypada już - powiedziałam, marszcząc nos i zerkając w bok, wydawało mi się, że ktoś przeszedł, ale czym ja się denerwowałam?
- Bądźmy odpowiedzialni, jak na dorosłych przystało - przyznałem. - Ale kochajmy się tam szczerze jak tylko dzieci potrafią - zaproponowałem z uśmiechem. - Już cisza nocna, przecież komu chce się wałensać po szkole o tej godzinie? Prócz nas.
Marzyłem o Tobie
z Tobą
Parsknęłam śmiechem, który próbowałam zdusić zaslaniajac usta obiema dłońmi.
- Prócz nas - powtórzyłam po nim jak echo, bardzo opóźnione echo. - Obiecuję - oznajmiłam już poważniej, dotykając jedną dłonią jego twarzy.
Jak kociak wtuliłem się w jej dłoń, przyciągając ponownie kobietę bliżej siebie. Nie mogłem nacieszyć się jej widokiem i jeśli przytłaczała ją moja miłość - cholera przepraszam! Ale to silniejsze ode mnie...
- Nie ma niczego złego w byciu zakochanym nastolatkiem... - mruknąłem z przymkniętymi oczami.
Marzyłem o Tobie
z Tobą
Zaśmiałam się, a moje ciało zadrżało - nie wiedziałam co było tego powodem, przetaczały się przeze mnie uczucia Rogera. Trudno było mi je odróżnić od moich własnych.
- Chyba, że już nie jesteś nastolatkiem - przypomniałam mu. - To zupełnie co innego - stwierdziłam, gładząc jego policzek kciukiem, który drżał. - My mamy sporo za sobą, co wcale nie ułatwia, czasem wręcz wprowadza nerwową atmosferę - zauważyłam.
- Dlatego myślę o tym jak o nowym rozdziale - stwierdziłem. - Kochłem Cię ostatecznie od dawna, jednak musiałem przejść długą drogę by zmienić się i móc okazać Ci moje uczucia... - otworzyłem oczy. - Teraz Cię kocham i wiem, że jest to odwzajemnione. Dla mnie to nowy etap, a przeszłość mi nie przeszkadza...
Marzyłem o Tobie
z Tobą
- Chciałabym aby moja, powracająca przeszłość, nie sprawiała ci bólu - szepnęłam. Serce wciąż biło za szybko, a w uszach nieco mi szumiło. Przymknęłam powieki.
Przypomniałem sobie zdjęcie Jamesa z nią. Głupia zazdrość, pewnie mnie zdadzała, ale ostatecznie - to ja teraz trzymałem ją w ramionach, a nie James, prawda?
- Moja słodka, Ren... - westchnąłem. - Nic, co Ciebie uszczęśliwia, nie sprawia mi bólu - odparłem. - Tym bardziej jeśli zaraz potem i tak kończymy w swoich ramionach - dodałem z uśmiechem.
Marzyłem o Tobie
z Tobą
Pogładziłam dłonią jego szyję.
- Terapia za pomocą dotyku - szepnęłam.
Stałam tak wtulona w niego i przepełniona miłością, i byłam naprawdę szczęśliwa. Być może nie tylko kamień mnie tu ciągnął, tylko coś więcej, tylko nie było to aż tak potężne jak szmaragd, lecz i to miało swoją magię.
- Taka terapia działa najlepiej - orzekłem zgodnie z prawdą i po prostu pocałowałem Ren, z radością. Miałem wrażenie, że czułem ciepło od szmaragdu. Może ciepło od samej Ren?
Jeśli tak, to chcę ją mieć cały czas przy sobie. Zawsze.
Marzyłem o Tobie
z Tobą
Nie spałam. Znowu. Pewnie gdyby mnie Lux, albo Seth zobaczyli na nogach kolejną noc, niezłe by mi się oberwało.
Nie sądziłam jednak, że na korytarzu wpadnę na profesora Honesta i profesor Endicott...
Oh... mnie tu chyba nie powinno być. Tak, zdecydowanie nie powinno mnie tu być.
alea iacta es kości zostały rzucone
"Ból ma swoją wstydliwość tak jak miłość"
Bądźmy odpowiedzialni, jak na dorosłych przystało. Ale kochajmy się tam szczerze jak tylko dzieci potrafią.
Rozbawiona odwzajemniłam jego pocałunek.
- W takim razie nie będziemy jej zaprzestawać - mruknęłam, odchylając się. Znów kogoś widziałam, a przynajmniej tak mi się wydawało, jednak byłam na tyle rozkojarzona, że bez żadnego spięcia przekreciłam powoli głowę w tamtą stronę.
Schowałam się za kolumnę. Cholera. Mnie naprawdę nie powinno tu być.
Rozejrzałam się pośpiesznie za drogą ucieczki...
Cholera nie spodziewałabym sie słyszeć takie odgłosy od... profesora Honesta i nadzywyczaj spokojnej Pani Ren...
alea iacta es kości zostały rzucone
"Ból ma swoją wstydliwość tak jak miłość"
Bądźmy odpowiedzialni, jak na dorosłych przystało. Ale kochajmy się tam szczerze jak tylko dzieci potrafią.
Wsunąłem palce we włosy Ren pogłębiając nieznacznie pocałunek, czując jak rozluźniona w moich ramionach jest...
Rany, chyba kiedyś śniło mi się coś podobnego.
Marzyłem o Tobie
z Tobą